22 d’abril 2007

Buscant la història

Durant els pròxim dies ens hem de dedicar a «buscar» la nostra història i fer la planificació del que serà el nostre film final d’aquest taller Cinema en Curs.

Aquesta és una fase que l’experiència ens diu que és difícil: Per a què pensar tant? I a sobre escriure!! Tenim la càmera i un parell d’idees, què més necessitem? Posem-nos a enregistrar i ja en parlarem després...

I és aquí quan intervenant i docent ens posem pesats i insistim en la importància de tenir un guió i una planificació que ens permeti aclarir les idees i, sobre tot, aprofitar al màxim el poc temps del que disposarem per a filmar!

Però llavors llegeixes que el guió és un instrument censorial, aconsegueixes que la cara et quedi de pasta de moniato i apareguin els dubtes.

Et dius que abans d’escriure el Quixot, haurem d’aprendre a escriure. I després de tot, tampoc pretenem tenir un guió que ens encotilli massa. Només una guia de viatge. Una excusa per poder reflexionar en veu alta, dialogar sobre allò que hem fet i allò que farem...