15 de març 2006

Minut Lumière (4)


El taller de cinema amb l’Isaki ha estat divertit, però els primers dies eren una mica cansats perquè parlava molt. Ens explicava com funcionava la càmara, com es feia una pel·lícula, etc. A part de això, mentre jo estava malalt va haver-hi classes en les que van fer pelicules de 1 minut. Com per exemple una pel·lícula que van fer a la sala del menjador. Anava d’uns noies que entravem del carrer i posaven el sopar a la taula i de cop algú trucava a la porta avisant d’un incendi i tothom sortia corrents.
Sempre sortien tomes falses i va haver-hi classes que tocàvem més la càmara que altres. Hi havia tardes, sobre tot els dimarts per la tarde, que vèiem els vídeos i n’opinàvem.
Una altra cosa que hem fet és jugar amb les llums. L’Isaki ens ensenyava unes imatges i nosaltres havíem de veure on estava posada, de quina forma i des d’on mirava el focus. Es tractava de veure a la càmera el mateix que havíem vist al televisor. Va ser bastant divertit.
Però al principi de tot això vam anar a veure una pel·lícula molt antiga on la gent no parlava només s’escoltaven els sorolls i els moviments; no era de color, però va estar molt bé encara que al final es va fer una mica pesada... i tot això és el he fet en aquest taller.

Manuel